Tahta kaşık kullanın.
Tahta kaşıklar Türk mutfağının yakın bir zamana kadar vazgeçilmeziydi. Yemekler tahta kaşıkla pişirilir ve yenirdi. Bugünlerde hemen hemen tahta kaşıkla yemek yiyebileceğiniz bir sofraya rastlamanız imkânsız.
Halbuki metal çatal-kaşıklar yemeğin enerjisini olumsuz etkiliyor ve lezzetini bozuyor. Tahta kaşık ise yemeğin gerçek anlamda “şifa” olmasına vesile oluyor. Asya mutfağında tahta kaşık ve çatallar günümüzde hala kullanılıyor. Bir Asyalı, yemeği tahta kaşık ve metal kaşıkla yemek arasında ne kadar büyük farklar olduğunu size anlatabilir. Ne yazık ki bizler o lezzetin tadını çoktan unuttuk.
Oxford Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre yemek yerken kullandığınız çatal kaşıkların rengi ve ham maddesi yemeğin tadını büyük oranda etkiliyor. Metal kaşıkla yenen yemek kalitesiz ve tatsız algılanıyor.
Peygamber Efendimiz’in (sav) yemekte yalnızca tahta kaşık kullandığı hatırlatırız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder